Anotace: Pár obrazů od staré vlečky :)
Přestaň s pláčem, chci neslyšně projet
projet touhle starou tratí
A tobě nevadí, že velká kolona aut
řadí se u přejezdu, dokud neprojedu?
Zastav své kroky, ať mi mohou naslouchat
Naslouchat při mém běhu na promoklých pražcích
Kdy srdce bouchá jako kůň při nehodě
a sotva popadám dech z holubích peří.
Tobě krátil se dech už u nákladního nádraží
Když potměšile návěstidlo jsem zvedl
V poloze „volno“ prodíráš se vlčími máky
co rostou u trati. Tak proč tu jen stojíš?
Přestaň s pláčem, chci ti přijet naproti
aby auta konečně mohla projet
A škrtám zápalku, ať shoří už tak suchá tráva
Tak mě poslouchej. Už jedu a dech už stěží popadám.
Tahle se opravdu povedla. Krásný letní obraz jedoucího vlaku a kvetoucích máků kolem staré trati. Až z ní slyším drnčení pražců. ST :O)
20.08.2014 19:15:16 | Tichá meluzína