když Múzy nelíbají
pak hrábnu do vzpomínek
všechny jsou
hrubě tesané touhami
a zaprášené sny
jemným dlátkem
s prasklou rukojetí
hladím na nich
rány po sekerách
pak přecedím je sítem let
napustím šelakem
pochopení
a postavím je na slunce
dozrát
lidé chodí kolem
podívají se přes plot
z a s t a v í
poznávají své sny