Anotace: Hladina ženy má jistě i víc podob, snad pokračování příště...
Sbírka: Písně vody
Hladina jiskřící.
Ráno když svítá.
Dívenka,
která se s milým svým vítá.
Hladina tmavá.
Zrádná jak Žena.
Mlčí, když cítí se být odvržena.
Hladina zčeřena větrem, co běží.
Milka,když s mužem svým
v objetí leží.
Hladina klidná.
Mírná jak Matka.
Tiše si konejší svá pacholátka.
Jsme doteku hodni
té hladiny vodní,
co mění tvář
ženy
jak žije den po dni?