Anotace: ✖︎ z kuchyně
Prozraď mi, prosím..
kolik gramů štěstí prchne
klíčovou dírkou
když miluješ jako trám vysoko v mracích
a nic jiného ti v srdci nebzučí
..jen ta jízda na čmelácích
slovy nešetří
A proto rozfoukám ti z hor a strání
dokonalé bezvětří
s trochou mletého koriandru a římského kmínu
budeme pomlouvat čistotu
a přemlouvat špínu
aby se neztrácela ve sterilních bělobách
Prozraď mi, prosím..
kde se ukrývá těch jednadvacet gramů lidské duše
a pak mi na otázku..
"Jak se zbavit těžkostí?"
odpověz..
"Jednoduše"
Píšu občas, Dominiku, že poezie je pohled na všední věci jinýma očima a odjinud. V tvém případě bych musel dodat »... a přes bifokální brýle«, protože ty tam máš ještě jeden pohled navíc.
23.08.2014 19:56:26 | aravara
hraje mi tu začátek koncertu Archive.. dohromady s básničkou, úžasný zážitek
https://www.youtube.com/watch?v=umyB1QDP5PM
23.08.2014 19:32:31 | hanele m.
a v žlutém oparu k kari koření
se zdá
že jednoduché je projít i uchem jehly
tak řekni
je těžkost poušt?
nebo spoušt?
jak jednoduché...
23.08.2014 17:15:23 | básněnka