včelky
Anotace: ...někdy jsou hodně neposedné ...
V hlavě mé
rojí se
myšlenek úl,
Tys jejich královna,
nebot
všechny mé
žlutočerné
bzučící stvoření
směřují s důvěrou
k Tobě,
k nohám
Ti skládají
svou denní práci
a v noci,
když se jim
snad
podaří usnout,
Ti splétají
z pavučin snů,
vestu
pro osamělé
zimní večery,
některá spánkem svým
přiřízne
i několik polínek
do krbu Tvého,
aby dokázal
alespon
udržet plamen,
když mrazivě
bolavá
nastanou rána...
Komentáře (0)