Hurá na houby
Trmácím se k našemu lesu
však zpět plný košík nesu
počasí houbám konečně přeje
houbaře nadílka u srdce hřeje
na kmíně upéct růžovečky
to je mňamka, sním je všecky
houbový guláš s knedlíkem
jsem zkrátka houbovým jedlíkem
smaženice k tomu chleba
dokud rostou, je to třeba
zavité růžovky plněné masem
houbové rizoto po roce zase
bílá polévka chybět nesmí
jak chutné jsou ty plody lesní
vůně z řízků co se smaží
po jejich chuti děti baží
prší, prší jen se leje
les se ale přitom směje
vykukují klouboučky hřibů
konečně rostou, to nemá chybu!
Přečteno 305x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, jitoush, James Libustka, Jort, Barčík, Amonasr
Komentáře (6)
Komentujících (4)