Slunce spí
tiše
básník slova
píše
na pláži
v písku
stydí se
psát je
do notýsku.
Stydí se
za své city
za pocity
které v sobě skrývá
slunce spí
jen
měsíc se tiše dívá.
Odráží se
od hladiny
i on je
vzdálen od rodiny
od své lásky
pro ty vrásky
co vytváří
vlny
ve stínu
zapomenuté
ženy.
Co byla slečna
ve vlnách nekonečna...
měla při něm stát.