Anotace: ...za inspiraci děkuji Pamíně a její básni "Včerejší podvečer" :o)
Den zašel za Eiffelovu věž a utopil se v Seině.
Dámy z vyšší společnosti upíjí tvou krev místo vína
a slovník dokola škytá „je t'aime“
zatímco ona tančí sama.
Podpatky střevíců zívají a perly na jejím krku zpívají ukolébavku
kouř doutníků se jí zakusuje do kůže
na odhalených klíčních kostech
do rytmu tanga.
Nezodpovědné hvězdy se nabízejí obloze
A ona při tom sólovém tanci vypadá tak mladá.
Vzduch voní tebou a kouřem
a noc zdá se najednou neospalá.