Anotace: pořád se nemůžu rozpomenout na obraz tohohle názvu, kde já ho jenom viděl?
Před cestou do odlehlých hor
pořádně jsem se vyspal.
O zasněžených vrcholech
pod čistým nebem,
o kamenitých stezkách
plných suti se mi zdálo,
o kleči a bělokorých jedlích
za horské bouře,
až skály praskaly
pod její ozvěnou,
zdálo se mi.
A za pár dní se stalo,
že takovou jsem zažil,
křičela na mě stejně
jako v tom snu,
mlhou jsem chodil,
kdesi po hřebenech
dlouho jsem bloudil
a v dešti jen propast
pode mnou jsem tušil.
Od téhle cesty do hor
o světlých klínech se mi zdává.