Když hvězdy se odráží
v lesku Tvých očí
když blízkost Tvá
na mou mysl zaútočí
já chvěju se představou
kdybys mě objal
hroutím se s obavou
co kdybys tak konal
Když stíny všech stromů
Ti běhají po tváři
vedeš mě domů
a nemyslíme na září
(s Tebou mi nevadí
že přijde listopad
že v noci se ochladí
když všechny řeči Tvé
můžu tajně milovat)
Když černá tma tmoucí
nechá dvě srdce
jenom tak tlouci
pěšinkou u Labe
ke krásám noci
já modlím se k podzimu
ať nehrozí Vánoci
já prosím kalendář
ať pozastaví čas
Když na hvězdy jsi mne
lákal se dívat
jistě jsi netušil
že rty Tvé chci líbat
že nad krásou noci
budu jen zívat
Vždyť samými záchvěvy
mě nezajímá obloha
jen úsměv na tváři Tvé
je pohledem pro boha