Pojď ke mně blíž,
pospíchej,
čekám už staletí.
Pojď, uvidíš,
nejsem zlej,
není to prokletí.
Býval jsem pán,
ne jak teď,
podivný stvoření.
Však zjistíš sám,
tahle šeď
lichotku ocení.
Proč bojíš se,
poslední
krok ke mně nechceš jít?
Jen mou píseň
vyslechni,
poprvé krásně zní...
Pojď, svezu tě
pod zemí,
jméno tý řeky znáš.
Tvý perutě
zpocený
za obulus mi dáš.