Vykašlávám zbytky prachu který si ustlal v plicích
a jakoby čas potichu hrál sonátu na tvé vlasy
které si pro sebe ukradl lakomý polštář
a rozespalá peřina zívá oblečená pouze v bělobě
které by jí i cukr rozpuštěný touhou v čaji mohl závidět.
Nachlazené lampy jsou podobné vojákům na stráži
sem tam kýchnou
výloha cukrárny má bolesti zubů
a obchod s obuví balancuje plný nejistoty na vysoké noze.
Knihkupectví si listuje našimi životy a porovnává je
s obsahem svého žaludku zatímco čistírna
má návaly paniky ze špíny.
Opilý včerejšek se potácí náměstím a děsí holuby až k šedosti
zvrací do kašny vzpomínky na své mládí
okamžik pije z kůže naše pocity jako by už nikdy neměl pít.
A vzduch ještě na chvilku voní láskami
které tudy prošly včera provoněné
podzimním tabákem.
Návaly paniky ze špíny, ty občas mívám i já :) pořád dokola uklízím a ono to pořád není nikde vidět, je to marný boj :(
13.10.2014 22:55:10 | AndreaM
A já se pořád dokola učím a taky to na známkách není vidět ;o)) Díky, Andreo...
14.10.2014 17:18:00 | Elisa K.
za ty "nachlazené lampy" a "knihkupectví listující si našimi životy"
je supertip oceněním slabounkého mušího obdivu..nejraděj bych Tě zulíbal..jenže zas nevím zda před takovými bosky neutekla bys bosky raději mezi "zbytky prachu, který si ustlal v plicích"..:-D
13.10.2014 21:06:28 | Frr