narážam na realitu ako sýkorky
na presklené čelo nákupného centra
sklá praskajú ani bubliny z mydlovej vody
a v pomalých špirálach klesajú na kamennú dlažbu
medzi postrácané slzy
mnémé
povedala si nezhasínaj nemám rada tmu
a ja som nezhasol aby som nevidel samotu v tvojich očiach
milovali sme sa na podlahe
nestálo to za veľa aj keď si mi vydala celé telo
telo
keď som chcel viac povedali zhasni
tak som vypol oblohu
cítil som ako každým prestupuje hrôza
stáli sme na okraji nebytia
jeden po druhom odchádzali so smutným úškľabkom na tvári
neveriac že koniec je tak blízko
urputne zahryznutý do šijí
poznali bláznivú sladkosť bytia
a zdala sa príliš málo sladká
dal som každému ochutnať omamnú horkosť
smrť ktorú stretnú iba raz za existenciu
no nechutila im
čas zašil ústa nárekom
keď ich krv mrzla v chlade vzdialených hviezd
a ako jemné vločky nikdy neznovuzrodeného fénixa
poletovala vo vetre
prišiel čas strihať krídla anjelom