kráčam po miestach
kde dostávam mená od tých
čo ma spomínajú vo svojich každodenných prosbách k bohom
keď plačú za mŕtvymi a nenarodenými
preklínajú ma
dievča
čo nieslo tanier so skoro zjedeným obedom
sa usmialo a podalo mi olúpaný obal z vyprážaného rezňa
pozeral som naň kým nezmizlo za obzorom
na kvapky krvi jej predčasného ženstva
sa vrhli čierne mravce
starec
opatrne posúvajúci pochromované chodítko
dráždivo voňajúci chronickou inkontinenciou
v bezzubých ústach omieľal mentolový cukrík s eukalyptovým olejom
než vrástol do ostňov ružového kra
odtrhol som preňho jeden biely kvet
vojak
ktorý strážil vchod do tunela kričal na mňa dýchaj neumieraj
zahral som les fleurs du mal na hlavni jeho zbrane
v blúze mal oceľou rozdriapaný obrázok ženy s dieťaťom v náručí
plakala keď som rozprával o smutnom údele sirôt
čo si z detstva nemôžu pamätať ani jedného z rodičov
rodina
sedeli natlačení na gauči ako figúrky vo vianočnej kolekcii
v rukách rôznofarebné balíčky na narodeninovej torte plápolali sviečky
nie všetky darčeky som rozbalil
aj keď ma vzrušovalo tajomstvo skrývajúce sa vo vnútri
dym z horiaceho tuku štípal v očiach až mi vyhŕkli slzy
preklínajú ma
ty
zaboril som hlavu do tvojho rozkroku
chutila si ako silné horké espresso
cítim tú chuť vždy keď si obtriem jazykom podnebie
nebolo to nemé milovanie
prosila si o nežné slová
tak som mlčal kým si nemlčala aj ty
preklínaš ma
klamem
nemá mi kto dať meno
iba pamäť sa prebudila zo zlého sna
v nej obrazy ktoré premietam na bláznivú oblohu
keď sa mesiac schováva medzi koreňmi stromov
a polohlasne breše na vlky pobehujúce dokola
je také ľahké šliapať po nechcených kostiach
svojho života