v okně sedí koník
nejspíš dávno vysušený
a prádlo kolem šňůry
vítr přes noc obtočil
ostré světlo hýbe ránem
stejně jako vloni
bez dešťů už kdeco vadne
a srpen k září vykročil
a zdaleka i zblízka
za noci ticho plné hvězd
a neposední ptáci za dne
na nebeské křičí zvony
že léto roztržené vedví
ztrácí se v závoji barev
ve kterých malíř podzim
štětec ještě nesmočil
léto roztržení vedví
je jako nedokončená báseň
polévka bez zavářky
koník bez hřívy...
a ostrost světla překračuje hrany
pod víčky spěch zornic
24.10.2014 22:02:17 | básněnka
a letní hvězdy
svítí jako žhářky
se zlatým chřípím nornic
jistí noční strany
nad roztrženým klenutím
puklého obrazu
24.10.2014 22:19:08 | josuatree