Anotace: zamyšlení o čase když je ten svátek všech svatých, svěcených i sťatých ...
neklid zvolna
opět přešel
a trny slov
už nehrozí
jako osten
žihadla
v tom tichu
nikdo neříká
o strachu ptáčat
která z hnízda
vypadla
čas pominutě
někam běží
na druhé straně
zrcadla
sotva se dotýká
achátových nebí
a vybělených cest
zaskřípe jen zuby
v němých očích
hrobníka
a tichem bez tikotu
utíká zase dál
za rubáši
našich osudů
věčně totiž
pospíchá
a není
kdo by se
mu smál