Pod svícnem tma
a v ní černí ptáci
s černýma rybízovýma očima
čekají až plamen zmizí
pak roztáhnou neklidné perutě
a s hlasy plnými houslových klíčů
rozlétnou se
čistí
a krásní
a nevidění
do palčivé noci
ústy tisíci jeskyní
Kulatí mezi spícími jablky
schoulení v tlamách chrličů
neurotické hromádky čechraného peří
chvějící se v tichém vibratu
zpěvem rozmáčí hranice
mezi je a není
Rozplynou se
v dotecích svítání