Kdo zasadil ty zlaté klasy?
Asi Bůh...
a do ošatky přihodil různá
koření
směs tak exotická
a přitom jako bys byl doma
u krbu, se sklenkou vína -
tak lidská chvíle
A kdo neplakal, ten nežije
kdo se nehrabal v blátě
té nejposlednější z ulic
ten nevidí ani způli tak jasně
Sedíš a hledáš štěstí - nebo i jdeš
ale štěstí si musí najít tebe
a jsem si jist, že tě dožene
jenom za ním nesmíš moc pospíchat
-
nevíš, jestli tě čeká vpředu
nebo uhání za tebou.