Na náměstí už klopýtala noc
toulavá a černá jako kočka
"Vždycky se snažím si vybírat ty s pomalou smrtí"
nikdy ta krabička cigaret nebyla výmluvnější
než v tu chvíli kdy žárovka svítila
jako tolik opěvovaná naděje
na lásku lepší život a další peripetie.
A potom bledé studené ráno
pro kontrast teplému čaji
starým hitům z osmdesátých let
a listí na zemi drkotající zuby o sebe.
Už začala být zima
dech skoro mrznul na rtech
na ulicích prázdno
a moje ruka ledová jako večer pár hodin zpátky
cítím to pořád
ten vlezlý chlad podzimu s jemnou stopou tabáku
a teď nostalgickou vůni vzpomínek.
Pamatuješ?
Noc byla černá
a ráno bledé jako vlasy
peroxidových blondýnek.
Peroxidový blondýnky...:-)
05.11.2014 23:05:23 | Robin Marnolli