Anotace: Veselo je pod stromčekom, keď prskavka srší, cez ihličie zlatý dáždik do dlaní nám prší. (E.Čepčeková)
Sbírka: Odpoveď
na planéte tak malej že sa tam nezniesli dve bytosti
a tak veľkej že iné dve sa nikdy nenašli
zúri letná búrka
blesky križujú temnosivú oblohu a v ich svetle sa závoje hustého dažďa
menia na prízračné bytosti preháňajúce sa krajinou
stojím na najvyššej z ruín mesta a pozerám
nad zemou sa vznášajú mĺkve stroje teraz už nikomu nepotrebné
napriek tomu stále visia vo vzduchu ani žiariace ozdoby
na vianočnom strome
ich zbrane rozožierali telá do hĺbky čriev
v prívalových riavach tak spolu s konármi plávajú iba zbytky kostí
bytosti
milióny ich prišli spoza horizontu udalostí
milióny sa im postavili
smrť ich bez rozdielu požierala ako rybičky so sezamom
ktoré vysypala z plastovej misky do oboch dlaní
a neodgrgnúc si pokračovala až kým ich
nemilosrdných a nezmieriteľných
v bahne nespojila navždy
stojím nad ruinami TOHO mesta a cítim
chlad krvi ktorá steká dolu bradou ako drobné pavúčiky
šmýkajúce sa po pavučine
vôňu popola zmiešaného s prachom rozstrieľaného betónu
a výparmi z kanálov
ticho v prestávkach medzi hromami netaktované tikotom času
prázdno
rovnováhu
dnes rezignovala na budúcnosť