až se déšť jak pes
vymočí do podzimních dnů
stáhne slechy a do hola obnaží
už beztak nahé stromy
spláchne hořkou příchuť listí
a naplive pak do ní
jako by měl rozedmu
padnou zase mlhy
a splíny kterým podlehnu
jak pokaždé zjistí
kdo se na mě podívá
a dnešní nocí začínám
protože z téhle noci se kouří a pije
chutná totiž po červeném
po těžkém červeném
s opravdu matným nádechem
mlžně vláčného rána
do kterého je lepší
snad ani nevstávat
takže nevstávám
a přidávám si
ke svým náladám
místa méně šedivá
nebýt žízně
téměř beze slov
a známek dechu
Znalec vína každým coulem, příště zkus růžové - třeba se Ti pak zamlží brýle do příjemnější barvy :-)
14.11.2014 20:57:01 | Pamína