V borůvčí tiší se letní dech
V borůvčí tiší se letní dech
do trávy lístek javoru padá
paprsek šimrá mě na zádech
v polích se probouzí matná lada
Duhové lány vřesů však září
a modrá z nebe dere se k nám
já s levandulí na polštáři
barvy podzimu počítám
V uších mi kapky deště zvoní
život se zahradou proplétá
když ležím a sním pod jabloní
a vzpomínám na čas, kdy rozkvétá