Anotace: (nálada)
vkládáš se svéhlavě
mezi mé ranní zprávy
do pauzy
mezi mléko
a zrnka padajícího cukru
roztočím vír
v záhybech vůně
nacházím tvoje směnky
útržky vetché
jak nádech podzimního dne
vkládáš se
vkrádáš
do vln mé vlažné kávy
do loků
do loktů
nepustím tě
je listopad ráno
mží
a advent ještě nezačal
mezanin kávy
pauza
okno pro havrany
mléko pilo s nimi ptačí krev
v zrnech se kloubilo
potajmu ze všech vírů
a směnek zbylo...
vlak z vkládání
lokty z vln
přišla do mžení listopadového
advent je přece muž
22.11.2014 14:35:00 | básněnka
Tak krásné nálady jsou mezi mlékem a cukrem :o) Velmi krásná báseň, má svou lehkost a poklidnou atmosféru.
19.11.2014 23:27:04 | Akrij8
Děkuji.
Vždycky mě překvapí, že básnička, která z mého pohledu není až tak...to pravé, má pak u čtenářů úspěch. Jsem ráda, že jsem se strefila :)
20.11.2014 07:15:03 | Hesiona-Essylt
a podzim prosakuje štěrbinami...
19.11.2014 11:23:08 | enigman
pro mě velmi příjemná nálada
19.11.2014 10:28:59 | Benátčan