Anotace: Klavír je můj život.... za každý postřeh a poznámku k textu budu vděčná!
Klavír v rohu pokoje usíná,
posledním výdechem zní,
ukřivděným vzlykem se usmívá,
o hudbě tichounce sní.
Klavír v rohu pokoje trouchniví,
jako duše puklivá umírá,
jeho tón byl oslnivě ohnivý,
melodie se táhne a zkomírá.
Klavír v rohu pokoje...
prach mu zkázu lemuje
a lesklou čerň na šedou maluje,
jak ponáhlu se mu život vzdaluje.
Klavír v rohu pokoje...
kdysi pyšně stával,
bílými klapkami hrával,
než usnul do černého závoje.
Pěkná opravdu.
19.11.2014 20:07:28 | Lilien
Krásný, trochu smutný obraz, malovaný slovy.
Nejlepší rýmy jsou ale takové, kdy slova, jež se rýmují, nejsou stejného slovního druhu a tvaru.
Proto se mi líbí rým "trouchniví (sloveso) - ohnivý (přídavné jméno).
Některé aspoň dobře zní (zní-sní), jiné už tak moc ne ( usíná-usmívá, umírá-zkomírá).
19.11.2014 19:18:30 | Hesiona-Essylt