Lampa láká můry k ponocování
seš básník nebo sebevrah?
ani nevím…
Na kůži syčí stmívání
možná že bychom mohli přijít o trochu dýl
vždyť motiv noci je už tolikrát opakovaný
jako je divný pocit tam za očima
čekám až motiv noci přestane být ohraný
na chvíli kdy půjde spát a s ním všechny můry
které mají spálená křídla od ponocování
u lamp tvého okna
rozdíl mezi básníkem a sebevrahem
je občas znatelný asi jako bolest tam za očima
někdy
to prostě bolí
o trochu víc
anebo zas
o něco míň...
Krásná báseň, Eliško, zajímavé přirovnání můry a básníka :o) Něco na tom je. Motiv tam za očima, hm, rozpíná fantazii dokořán :o)Pěkně jsem si početl, ostatně tak, jako vždy :o)
24.11.2014 15:08:48 | Akrij8
básník je někdy sebevrah
jako se sama upaluje můra
na kůži syčí háďata stesků
snad pro burlesku
pro okatý stíny
nebo mlhoviny
máš ponocování schované pod očima...
22.11.2014 20:41:52 | básněnka