Anotace: Kéž by to tak jednou bylo :) https://www.youtube.com/watch?v=ltzIKNSEfQs
Venku zima, všude mráz
do peřin se zachumlám.
Padá vločka z nebíčka
je zní malá loužička.
Snížku, zasněž krajinu...
Vylezeme z podpeřiny,
nasadíme kulíška.
Uplácáme malého
...sněžhého mužíčka.
Místo nosu, mrkví prut
to jsem z něho celý hňup.
Máma křičí z okenice:
"Do ruky mu vlepte ještě,
tamto černé, velké koště."
Knoflíčky lásky místo oček,
najdem těsně u ponožek.
"A co mami místo úst?"
To nám poví jenom Bůh.
"Na ústa mu dejte
kousek větve od křoví,
pak Vám táta napoví.
Ať na místo hlavičky
nasadíte poklici."
U ohníčku z křoviny,
vyndáte tam noviny,
pod noviny je tam přání...
Na večeři kapra z řeky,
neuplave nám už přeci.
Na talíři salátek
k tomu kapra bez šupinek,
ty si schová strejda Bob,
aby neměl příště shon.
Z dálky voní rohlíčky
od matičky pečené.
V koutku malé skleničky
slíva teče zběsile.
Skořice teď voní bytem
svařák vaří táta náš
do nosu dá si každý rád.
Koledy už krásně zní
zpívá každý znešený.
Teď už zvoní zvoneček
máma kříčí:
"Ježíšek!!"
Ježíšek k nám letos přijde
všem nám zdraví, štěstí nese
Nevytratil cestou lásku
chtěl pro nás jediné
a to šťastnou rodinu.
Co víc si můžu sama přát,
teď na hvězdy se můžu smát.