Za oknem seděla kočka,
tak moc by chtěla žrát.
Následovala rychlá půlotočka
a potom začala jsem ji pryč hnát.
Mezi zimním blátem přeběhla ulici,
zaběhla za roh a ztratila se ve tmě.
Ze zírání vytrhla mě až trouba kouřící,
černé škvarky na jejím dně.