Nevím proč, ale při čtení mi vytanula na mysli písnička Sametová od Žlutýho psa. Hlavně jedno souvětí: "Starej dobrej Satanáš hraje u nás v hospodě mariáš, pazoura se mu trumfama jenom hemží." Ten náš starej, unavenej, českomoravskoslezskej Satanáš prostě není zlej. Je lidovej. To je naše specialita. Z toho zlého časem dokážeme čerpat i něco dobrého. Ale pozor! Neplést s vlastními vnitřními ďábly. To jsou potvory princmetálový. Pokoušejí pořád a jsou to setsakra silní protivníci. Ti v ničem neuleví a nesleví. Sám sebe člověk na dlouho neoblafne.
24.11.2014 11:43:20 | Tichá meluzína
Meluzínko, teď si daleko raději čtu tvůj komentář, než tu básničku.Má v sobě neskutečnou pravdu. Jeník
24.11.2014 11:56:28 | Jeník