Je smutný tento špatný čas,
kdy cigaretou maluji světlušky,
nepomůže ani zlatavý vlas,
malé hodné holčičky.
Skrz mlhu hledáš oči jasné,
co tolik vtáhli tě do sebe,
když i v noci hvězda zhasne,
vzhlížíš srdcem na nebe.
Kouř tančí kolem rtů mých,
co zimou spálené jsou,
šeptáš do míst neznámých,
kde najdu hvězdu jasnou.
Zachycuješ pramínek zlata,
a snažíš se cítit vůni lásky,
následujíc ji na konec světa,
zůstanou jen vybledlé obrázky...