Nezáleží na národnosti, orientaci či rase
říká každý zas a zase,
přesto škatulkujeme se rádi,
nejsme s nimi kamarádi.
Co na tom tolik záleží,
do jaké příčky náleží,
jestli černý, bílý, duhový
nebo dává přednost druhovi?
Tak hoďme všechny dohromady,
nehleďme na své nesoulady,
šmoula, mudl, zaklínač,
má to někde vypínač?