Anotace: Už se nám blíží dny dárků a přání :)
Slyšela už příjezd vánočních koní
cinkot zvonů a ševel ranních trhovců
Mám růže a čistý bělosníh pro ni
a Vánoce letí do měst i do kopců.
Ulici dnes smáčely přetiché deště
s barevnou váhou k vážení svých citů
řekla mi, že lidem chvíli věřila ještě
a teď se dívá do zasněžených bytů.
Mír svátků jí na potkání přeji
mou lásku vidím s ohněm si tu hrát
Oheň v krbu zaplál a tváře se jí hřejí
na city se jí v svatvečer chci pozeptat.
Až půjdeš v noci do sna pro svůj čistý sníh
koukni se mi do očí a všechno vyčteš v nich.