Anotace: ...asi 2v1 ...
Zdobím tě polibky
tak jako staří Řekové zdobily své nevěsty
květy lilie, květy nevinnosti.
Něžná krása a čistota
směsice obav i očekávání
z přírodního cyklu
kdy křehká poupata rozvinou se
aby pak věk radosti dospěl k svému závěru
někde tam, mimo nás, mimo obraz, mimo všech vůní světa.
Zdobím tě polibky
osvobozenou z těžkých hábitů a drapérií
abych rukou mohl podnítit pohyb tvého těla
vtěsnaných do mě známých souřadnic.
..............................................................
To zimní ráno
za oknem víří sníh.
To zimní ráno
v závoji tkaném polibky.
To já dobře znám
ve tmě tmoucí dva v sobě tonoucí.
Chytáme se stébla
a pod dlaněmi rozkvétáme.
Květy lilie
Políbím tě
to se může