Na zakázku básně psát,
oslavné a veselé.
Píšeš básně s úsměvem,
krev ti prýští po těle.
Oči měj zavřené,
ať bolest nevidíš.
Psát jde i poslepu,
když se to naučíš.
Odhodlání oslepnout,
není možnost procitnout.
Bez důvěry.
Peklo odpovědnosti,
děsivá bezmoc.
Vyber si,
než odbije půlnoc.