Jde
a lampy za ním zhasínají
to aby se nikdo nemohl zamilovat
do jeho stínu
zatímco naděje se ohleduplně otrávila
dýmem z cigaret
je to tak pošetilé
potkali se napůl cesty
světlo svítilo jen tak trochu
aby se neřeklo
jako by mělo horečku
a trpělo poblouzněním ze šílenství
trpění
krásy
života
a lásky
a ona
sedí u okna
krvácí
krvácí a snaží se neumírat
mezitím ulice usínají
mrznou
z oči jim kape právě narozená noc
na zimu se přece neumírá
a kurvy mají nad hlavami svatozáře...