Nehledejme mezi sebou stále rozdíli
nebojte se na druhé taky pohlédnout,
zkuste zastavit se aspoň na chvíli
a kolem sebe se pořádně rozhlédnout.
Řekni kolik vidíš špíny?
Kam jsme to až dospěly?
Necitíš pocit viny,
když ležíš v teplé postely?
Koukáš do tváře lidem
však nevidíš jim do očí
a s ledovým klidem
odsoudíš dříve než se otočí.
Možná ten člověk na ulici
není tak silný jako TY!
Život připravil ho o práci,
rodinu, peníze i hodnoty!
Možná ta holka chtěla být jen milovaná
opustil jí muž a vyhodila vlastní máma,
nechtěla víc jen být šťastná a vdaná
a teď tu zůstala s dítětem úplně sama!
Ten kdo je bez viny ať kamenem hodí,
takhle to prostě na světě už chodí.
Každý svůj kříž nese si na zádech
a žije svůj život jako v románech.
Lidé co druhé soudí
za víru a nebo rasu,
sami světem bloudí
a hledají střelku na kompasu.
Tak nesuď druhé
a snad bude Ti přáno,
i když jsou to jen slova pouhé
tak snad dáva smysl co je tu psáno!