SRABI
málo je hrdinů
zoufale málo
ti skuteční
se nepředvádějí
poté
hrdinství okázalostí pohrdá
stateční nekopou do poražených
toho se chápou
ochotně
až poté
zástupy lačných
vždy připravené
skopat svou zbabělost
do sražených k zemi
vydávit své zapařené já
nasimulované do reků
marnotrapně
srabi
jednou provždy
Praha, 19.12.2014
https://www.youtube.com/watch?v=6hxrf-Ujrv8
Líbí se mi tvůj text...přiměl mě k zamyšlení i ke vzpomínání...
...občas jsou i tady ohlasy, že nikdo nic aktivně nedělá, že je třeba bojovat...
...vzpomněl jsem si na jeden velmi pravdivý citát...
"hrdinů" jsou plné hřbitovy...takový hrdina být nechci, ale jak tvůj text napovídá, jsou i jiné pohledy na to, kdo je hrdina...síla může být trochu v tom, že někoho udeřím, ale mnohem větší síla je, když se ovládnu,
a přemýšlím...
20.12.2014 21:51:27 | Robin Marnolli
Díky, Robine, za tohle zamyšlení, to donutilo pro změnu zamyslet se i mě :-) No, dalo by se o tom asi dlouho diskutovat a rozebírat to z různých stran, není to věru jednoduché. Možná tedy jen poznámku – hrdinů bude asi vždycky poskrovnu, možná by ale stačilo, kdyby bylo aspoň míň srabů… ;-)
20.12.2014 22:07:26 | Amonasr
chápu., důležité dle mne je, přesně vědět, za co bojuješ a zda to opravdu stojí za to...(u mě ano) :-)
RM.
20.12.2014 22:14:12 | Robin Marnolli
Pravdivé zamyšlení. Jen doufám, že na tebe ty emoce nepřeskočily. Vím sama nejlíp jak trápení a zlost člověku škodí. Tak tfuj, tfuj, tfuj. Ať se ti ta obluda dračí vyhne obloukem. :O)
20.12.2014 09:58:28 | Tichá meluzína
Dík, Blanko, i za to poplivání - moc dobře Ti rozumím ;-)) U tohoto typu textů si dávám velký pozor, abych si při psaní zachoval potřebný odstup a nenechal se tím pohltit. Úplně se tomu přeskočení emocí pochopitelně zabránit nedá, ale rozhodně to v sobě nekrmím a snažím se to ze sebe zase rychle setřepat :-D Bezprostředně mě inspirovalo nedávné čísi povzdechnutí v jednom pojednání, že jsme národem srabů, vztažené spíš k současným vzorcům chování, ale ono to má myslím obecnější platnost, podmíněnou po Bílé hoře snad už geneticky...
20.12.2014 13:12:14 | Amonasr