Chce se mi tak strašně spát
a Vánoce jsou na krku utažené příliš pevně
tak trošku to škrtí
a oni pijí tuš
to aby se podobali noci
cítím tíhu na prsou
a hlava křičí z toho že nemůžu spát
nechte mě tu
potom přijdu
pořád mě bude bolet hlava ale budu se tvářit že se nic neděje
nechte mě tu
letošní zima je milosrdná k rozkousaným rtům
nemrzne to jenom ticho v koutcích duše
nám ořezává z očí zbytky naděje
a kouše hluboko až do masa
nebolí to
nebo
to možná naopak bolí příliš moc
noc pije černou aby se podobala tuši
a zima je prý milosrdná k vraždám z nevyspání…
zima uspává bolest na kost
zmrzneš Eli...
ale stejně budeš vědět, že pořád je, jen bude spíš zakonzervovaná mrazem..
21.12.2014 22:34:22 | básněnka
pěkný a pocitově blízký-odmala jsem měl o vrcholícím Adventu skoro plačtivý depiny../jak se na řádnýho melancholika sluší/:-D
21.12.2014 19:32:03 | Frr