Anotace: takováhle rána jsou na šumavských stráních celé léto ... a mimochodem ta rosa pěkně studí :-)
brouzdal jsem se ranní travou
nohy mokré od rosy
chybělo jen právě potkat
dřív než louky pokosí
černovlásku nebo plavou
co pod sukní nic nenosí
rosu setřít z jejích nohou
pak o polibek poprosit
a překvapenou odevzdanou
s horkým tělem napůl nahou
položit ji do rosy