PŘÁTELSTVÍ: Pomoc a má odměna
Anotace: Když vam někdo poděkuje po letech za pomoc tehdejši... zahřeje to i potěší.
Mé objetí příjmi příteli můj,
nasávej mou energii a pevně stůj.
Žádná krize života není příjemná,
pomoci ti... Ten úklad má duše má.
Ocitl ses z nenadání na ulici.
"Pojď bydlet zde." Je z mé pomoci.
Sice jenom jeden pokoj obývám,
prostor ti v něm však udělám.
"Práci nemám." Říkáš ve své chmuře.
Na to pravím ti v mé opoře:
"Práci není těžké získat, ale vůli jít ji hledat ano,
najdi sílu hledat a bude tvé přání realizováno."
Mé objetí příjmi příteli můj,
nasávej tu energii a pevně stůj.
Žádná krize života není příjemná,
však i objetím ti má duše pomáhá.
A tys příjmul před lety z přátelství objetí,
pár let po tvé krizi já potkávám tě potřetí.
Koukám, že na tvé tváři úsměv září,
velmi potěšen jsem, že v životě se ti daří.
Stojíš tady předemnou a díky mi vzdáváš:
"Mám práci, byt i ženu." Toto do slov vkládáš.
To, co pravíš příteli, je mi krásnou odměnou,
objímáš mne nyní sám s energií nádhernou.
Komentáře (0)