Prý ve dvou
se to lépe táhne,
srdce více plné
než-li prázdné.
Miluji proto,
že jsi,
ne proto, že chci
tě spoutat svými
chtíči.
Ve dvou prý radost
násobena a ke
štěstí nakloněna
životní pouť
ve dvou
prý sdílet
radovat
milovat
platí dvojnásob
a bolest jenom
zpola.
To všechno vím,
jen vyměním
kalendář o jeden rok
a krokem prvním
vejdu do něj
sama.