rozpažený stojím
v moři písku
horké pouště
sám sobě svým králem
znám každý její dech
ticho místo kapek vody
pálí všude na listech
a nenechává na pokoji
dokud nedám květ
snad ani pouštní vítr
zvyklý nikdy neodpouštět
neví jak jsem vlastně starý
prostě tady věky stojím
a dávám aspoň sporý stín
i když věčně na pochybách
kolik ještě vydržím