Anotace: Zítřek je den, kterého se nikdy nedotknem: vždy to bude zas 'jen' dnes. Báseň, která se zmiňuje o tomto i dalším.
Starý rok zmírá,
nový se klubu.
Nelze než doufat,
že lepší bude.
(to je ale kýč)
Připijme na zdraví,
na štěstí, na lásku;
na naši svobodu,
na volnost bělásků.
(zase rok pryč)
Zítřek je na dosah:
s odbitím půlnoci
proteče skrz prsty,
Ztracen bez pomoci.
(bilo i bylo dvanáct hodin)
Rakety, petardy,
pitivo, křupky:
Z venku se ozývaj
veliký šlupky.
(atmosféra se plní oblaky zplodin)
PF 2015