Anotace: Příběh o vzkazu obsahujícím důležité informace.
Zrádce a duha
-
Pluje si vzkaz v sáčku,
narazí na skály,
neví, co je na obláčku
psáno panu králi
Našel ho však slouha
a s četbou ve vzkazu,
se ihned rouhá,
až hodí jej ze srázu
Však vyloví ho rybář,
„Pečeť!“, utíká s ním ke králi,
myslí, že bude mlynář,
že boží mlýny zabraly
Král čte, že slouha
zrádce podlý jest,
rybář jen loutka
neznající lest
Tak král pověsí sluhu
za deště a při Slunci,
tak přichází o svou první duhu,
jež dovedla jej ke konci