Lžeme
milujeme
odměřeně
denodenně.
S lehkostí vánku
letícího světem
vstříc noci i spánku
s rostoucím tepem.
Vstříc stáří
chladnému dešti
co všechnu snahu zmaří
vsříc sudičkám co i smrt věští.
Letíme nestavíme
bereme - nedáváme
přitom se už nevrátíme
až slunce ukloní se tmě.