Tak trochu abnormální
večer
s pojistkou nevedění
přišel
zůstat stát, ležet
klečet či brečet?
napsat či zůstat tiše,
odpoveď ano či ne
mluvit nebo mlčet
přicházet s novým
nebo
zůstat v zákoutí
své duše
tiše
prospat i den
nebo jít vzhůru
k lidem
s ledovým klidem
s červeným vínem
ránem stejně tak
jak večerem
s přívalem vlastních
slov
zůstat nevyslyšen
a v nitru vědět
že
pro nás dva
čas přišel.