uklání tělo do úhlu pravého
a tiše odříkává modlitbu bohům těm
co ochotni jsou naslouchat tomu
kterému duše rosí krev.
Tak to víš a znáš člověče
dnes rozum zmrtví v pláních trnových
jen pro to aby cherubíni výkřikem neslyšným
varovali slyšící
před šípy Amorů.
A mrtvá srdce ožijí
tlukotem a rytmem přesnějším než čas
neboť bozi se dali do pohybu
a v čelo postavili ty nejlepší své samice
které je dovedou k lidem procitlým.
Je již jedno, kam slzy se smíchem zapadnou
moře se směje nemastně a neslaně
Faun zahodil roh nedopitý
a otráven časem nekonečným
si rozmlátil hlavu o skálu.
Prosebník přestal škemrat, neboť již procitl v marnosti, co pohltí každého v jeho pravý čas.