Anotace: Věnováno P. k narozeninám (a děkuji Iluzionistce k inspiraci na konci)
Ještě nebylo napsáno všechno
to jenom chlad za oknem zestárl o rok
zavrčel na toulavé psy
a tobě zase červenají dlaně
všechno je stejný
přibylo možná pár šrámů
na těle i na duši
ale to se vyléčí
věř tomu
až budeš oslavovat
tak pij pomalu
a občas se podívej z okna
ta holka pod lampou má nahá víčka
oblečená v řasách
občas mrkne
dívá se ti úplně na dno duše
má nečitelné panenky
a v nich
tvoji budoucnost