Na hladine slnko pláva
vo vode sa láme,
na steble trávy kyve sa vážka
je unavená a s ťažkými
vlnami sa dorozumievame.
Ako sa ťa dotknúť zblízka?
Vypínam svaly, ako luk
dlhých mojich rúk
už-už sa mi v hrsti blýska.
Keď tu milý páni
v bystrine vyšla dúha
v podobe farebného pstruha
ostala mi šupinka v dlani.