Anotace: Jen pro silné žaludky. Jsi-li umělec, radím: Neotvírej to...
Já chci taky něco vymyslet, ale moc mi to jen tak nejde,
musím si na to dát omamný nápoj a to co do mě vejde.
Pak hudba v uších zní, mé tvůrčí schopnosti brzdí,
oko vede ruce zle, můj výkon na papír przní.
Ale k věci:
Jsem rád, že ještě existuje láska, i kdyby byla umělá,
jsem rád, že ještě žijem v míru, i když mají děla,
ti co se tak rádi chlubí sílou a překypuje z nich síra.
Někdy jsem ale nucen přemýšlet,
nad minulostí mou zlou přehršle.
Ano, chyb jak máku, nevidím si na nos,
zaleknut prvotním kontaktem chodil jak boss.
Někdy svou vztahovačností schován v koutě,
nejraději v ten moment bych seděl v boudě.
Jak pes schovaný před deštěm, anebo páníčkem,
co mlátí ho rukou, holí, bez slitování. Blbečkem.
Ale už radši končím, protože se zdá, že je to na sílu,
a dá se očekávat smích, znechucení a na oplátku nějaká ta síra.
Vymyslím poslední verš, nad kterým moc nepřemýšlím,
tobě, jenž ti báseň právem patří, stejně se nezalíbím.