Chorá vrana…
kráka - krá.
Otvor oči!
Zdvihni hlavu!
Postav sa,
a sprav si…
kávu.
Ponožka?
Na kresle!
Obleč župan,
zorientovať,
po ceste,
tam, a zas…
spať.
Umy tvár,
pozri...
na seba
zľaknúť,
nalíčiť...
v tme.
Prt vidíš,
poloslepý...
nezbeda.
Vylej pyžmo,
obuj tenisky,
prehoď kabát,
Čiapku.
A choď.
Zastávka…
busu.
Otvor tašku.
Kľúče máš...
a peňaženku?
Radosť v prášku.
Mám všetko,
nemusíš ma
karhať.
Ohne úsmev
v smutné tváre.
Tak mi teda,
povedz prečo...
krášlia ťa,
nohavice
kárované.